Wij zijn een team van vier accountmanagers met uitgebreide ervaring in de energiemarkt. Mark en Simon hebben elkaar in 2015 ontmoet bij Vattenfall (voorheen Nuon) en zijn later samen overgestapt naar een dochteronderneming van Essent. In 2018 voegden Deniel en Youri zich daarbij. Hoewel we in het begin vooral actief waren in de kleinzakelijke markt, zijn we sinds 2020 volledig gericht op het MKB en Grootzakelijke segment.

De energiecrisis heeft geleid tot een groeiende vraag naar dynamische energietarieven. Dit is begrijpelijk gezien de aanzienlijk lagere kosten vergeleken met vaste of variabele contracten. De afgelopen maanden zien we zelfs steeds vaker negatieve stroomprijzen, een trend die in de komende jaren alleen maar zal toenemen door de opwekking van stroom uit duurzame energiebronnen. Op deze momenten ontvang je geld voor het gebruiken van stroom in plaats van ervoor te betalen. Bovendien kampt Nederland met een verzadigd stroomnetwerk, waardoor veel grootverbruikers geen nieuwe aansluitingen kunnen krijgen. Dynamische energie kan hier een oplossing bieden. Daarom zien wij dynamische energie als het toekomstige normaal.

In tegenstelling tot de gevestigde leveranciers, die hun klanten niet willen wakker schudden, zijn wij ervan overtuigd dat dynamische energietarieven een belangrijke stap zijn naar een duurzamere toekomst. Daarom hebben we besloten zelf een dynamische energieleverancier op te richten. Zo kunnen we aan de vraag van onze zakelijke klanten naar dynamische contracten voldoen en hen voorzien van de beste oplossingen. Bij Kwiek Energie geloven we dat flexibiliteit en transparantie in energiecontracten de weg vooruit zijn, en we zijn vastberaden om onze klanten te ondersteunen in deze positieve verandering.